Home page | Links

Wat houdt zo'n "Reis" nu eigenlijk in?

Wat wij te bieden hebben is een bijzonder effectieve manier van personal coaching die veel intensiever en dieper gaat dan bijvoorbeeld loopbaanbegeleiding of outplacement. Tijdens dit traject van 4-6 maanden word je echt geconfronteerd met jezelf. Het helpt je om de leiding (terug) te nemen en is daarmee een vorm van persoonlijk leiderschap ontwikkeling.

De Reis van Je Leven® is een coachtraject waarbij je letterlijk op reis gaat met je coach. Je bezoekt plekken die belangrijk zijn of zijn geweest en al rijdend of wandelend keer je terug naar eerdere momenten in je leven en wordt gaandeweg duidelijk hoe je bent gekomen waar je nu bent. In dit proces sta je stil bij, en wordt je je sterk bewust van de keuzes die eerder hebt gemaakt, en krijg je inzicht in wat echt goed voor je is en wat je misschien beter niet (meer) kunt doen. Dit achterom kijken is iets wat mensen vaak afdoen als ‘niet nodig’, maar de praktijk wijst uit dat nieuwe mogelijkheden voor de toekomst zich pas goed ontvouwen als je je eigen verleden goed begrijpt. In de Reis van Je Leven® kijken we dus achterom om nieuwe mogelijkheden voor de toekomst te openen.

Iedere reis brengt je nieuwe informatie, nieuwe ervaringen en frisse inzichten, en voor deze reis geldt dat in heel sterke mate. De bezinning en reflectie die je met een belangeloze partner (de reiscoach) beleeft en doorleeft zorgen ervoor dat je met andere ogen naar jezelf gaat kijken. Veel mensen in leidinggevende posities ervaren dat het moeilijk is om dit beeld zelf scherp te krijgen omdat niet altijd duidelijk is of de feedback uit de omgeving objectief en compleet is. De spiegel die een onafhankelijke coach je voorhoudt kan daardoor zowel confronterend als verhelderend werken en is niet alleen interessant maar ook heel nuttig voor jezelf. Tijdens de Reis van je Leven® reikt de coach je instrumenten aan waardoor je het onderzoek naar je eigen kaders, waarden en levenskeuzes kan laten plaatsvinden zodat je een eigen koers kan bepalen en bij kan sturen waar dat nodig is. Je keert dus ook van deze reis anders terug, meer als jezelf wellicht dan ooit tevoren…..

Als je meer informatie wilt hebben komen we graag even langs om dat helemaal vrijblijvend in een uurtje toe te lichten.

Niemand keert terug van een Reis zoals hij vertrok